دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

 ناترازی برق تا پایان برنامه هفتم توسعه برطرف می‌شود

 ناترازی برق تا پایان برنامه هفتم توسعه برطرف می‌شود
معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی گفت: تلاش می‌شود با توجه به رشد مصرف برق طی پنج سال آینده و تا افق برنامه هفتم توسعه بتوانیم از طریق احداث ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با حجم سرمایه‌گذاری ۱۸ میلیارد یورو ناترازی میان تولید و مصرف برق را از بین ببریم.
کد خبر : 857704

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری به نقل از شرکت مدیریت تولید برق حرارتی، امیر دودابی‌نژاد افزود: بیش از ۹۵ درصد برق کشور در نیروگاه‌های حرارتی تولید می‌شود، باتوجه‌به اینکه بخش عمده برق کشور توسط واحدهای حرارتی تأمین می‌شود، ازاین‌رو هر ساله یک برنامه‌ریزی منسجم برای آماده‌سازی این واحدها در دستور کار قرار می‌گیرد تا با انجام به‌موقع برنامه‌های تعمیراتی بتوانیم نیروگاه‌ها را برای فصل گرم سال در حداکثر آمادگی تولید در اختیار داشته باشیم.

وی ادامه داد: بر همین اساس در یک سال تعمیراتی گذشته بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی با موفقیت به انجام رسیده است تا این روزها بتوانیم همه ناوگان برق حرارتی کشور را حداکثر آمادگی در اختیار داشته باشیم.

خروج اضطراری نیروگاه‌ها به کمتر از ۲ درصد رسیده است

معاون برنامه‌ریزی شرکت مادرتخصصی برق حرارتی خاطرنشان کرد: شاخص خروج اضطراری نیروگاه‌ها با انجام به‌موقع و باکیفیت برنامه‌های تعمیراتی به کمتر از دو درصد رسیده است.

دود آبی نژاد گفت: این رقم یک شاخص آمادگی بسیار خوب و منطبق بر استانداردهای جهانی است که با اتکای برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در این حوزه می‌توانیم این روزها را با اطمینان بیشتری پشت سر بگذاریم.

وی نیاز فعلی مصرف برق کشور را بیش از ۷۲ هزار مگاوات برشمرد و خاطرنشان ساخت: حدود ۵۴ هزار مگاوات از این رقم توسط نیروگاه‌های حرارتی و مابقی توسط نیروگاه‌های برقابی، تجدیدپذیر، اتمی، مولدهای مقیاس کوچک و دیزل‌ها تولید می‌شود که در این میان حدود ۱۰ هزار مگاوات ناترازی بین تولید و مصرف برق وجود دارد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی صورت‌گرفته برای رفع ناترازی موجود در این بخش، ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی صورت‌گرفته در تلاشیم در افق برنامه هفتم توسعه بتوانیم این ناترازی را رفع کنیم. برای تحقق این امر باتوجه‌به رشد مصرف برق در پنج سال آینده باید مجموعاً ۳۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با حجم سرمایه‌گذاری ۱۸ میلیارد یورو احداث شود.

معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی با تأکید بر اینکه در حال حاضر متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور حدود ۳۹.۵ درصد است، افزود: این رقم تقریباً یک درصد با متوسط راندمان جهانی اختلاف دارد و برنامه‌ریزی شده تا از حداکثر ظرفیت ممکن برای افزایش راندمان از طریق احداث واحدهای بخار نیروگاه‌های گازی موجود و جایگزین‌کردن برخی از نیروگاه‌های فرسوده استفاده کنیم.

دودابی‌نژاد با اشاره به اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی بر اساس لایحه برنامه هفتم توسعه باید به ۴۱ درصد افزایش یابد، گفت: این مهم از دو طریق احداث نیروگاه‌های جدید با راندمان بالا و همچنین افزایش راندمان نیروگاه‌های موجود انجام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین راهکارها برای افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی، احداث واحدهای بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی است که از این طریق می‌توانیم راندمان نیروگاهی کشور را حدود دو درصد افزایش دهیم.

معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی گفت: سرمایه‌گذاری موردنیاز برای این اقدام مهم حدود پنج میلیارد یورو است که با انجام آن سالانه بیش از ۱۰ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت معادل صرفه‌جویی خواهد شد.

دودابی‌نژاد با اشاره به اینکه از تابستان سال گذشته تاکنون بیش از دو هزار مگاوات واحد جدید نیروگاهی به بهره‌برداری رسیده است، ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته تا پایان امسال دو هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی حرارتی دیگر نیز وارد مدار خواهد شد.

وی افزود: ۱.۵ سال گذشته با استفاده از توان شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان توانسته‌ایم با ارتقای توان واحدهای نیروگاهی موجود حدود هزار و ۵۰۰ مگاوات به توان عملی نیروگاه‌های حرارتی بیفزاییم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب